Hepimiz büyüklerimizden şimdiki dev yapıların yerinde onların zamanında yeller estiğini, büyük sitelerin yerinde dutluklar, AVM'lerin yerinde tarlalar olduğunu dinlemişizdir. Bunları anlatmanın ötesine geçip, kentleşme hızının artışıyla ilgili bir kitap kaleme alan bir dedenin torunu fotoğrafçı Tom Leighton. Dedesinin fikirleri ve kendi seyahatlerinde fotoğrafladıklarını harmanlayan Leighton kentleşme ve küreselleşmenin parabolik artışına "Outwards from Home" ismini verdiği foto manipülasyon çalışmaları serisiyle dikkat çekmiş.
Mimari fotoğrafçılığa özel ilgisi olan sanatçı ve fotoğrafçı son yıllarda Tokyo, Dubai, Hong Kong ve Macau'da bulunduğu seyahatlerinde kentlerin mega yapıları başta olmak üzere yeni mimari kültürünü oluşturan pek çok yapıyı fotoğraflamış. Bu sırada dedesinin bu projesine ismini veren "Outwards from Home" kitabında global ekonomik ve politik gelişmeler sürecinde İngiltere ve Asya'nın kentleşmesini incelediği gibi Leighton da aynı bakış açısıyla kentleri gözlemlemiş. Gözlemleri sonucu kentleşme ve küreselleşmenin hızını baş döndürücü düzeyde hisseden fotoğrafçı, çektiği fotoğrafları bu hissi yaşatacak şekilde manipüle ederek kolajlar oluşturmuş.
Farklı kentlerden görüntülerin tek bir dev kentsel alan olarak manipüle edildiği çalışmalar sanatçının deyimiyle "devasa dikey hayvanat bahçeleri" oluşturuyor. Aynı anda hem fantastik hem de gerçekçi görüntülerin ortaya çıktığı seri izleyicisine hissettirdikleriyle kentlerin geleceği hakkında düşündürüyor.