top of page

Felipe Pantone'nin Yeni Sergisinde Algısal Fenomenler


Fotoğraflar: Felipe Pantone & Underdogs Gallery

Graffiti kökenli sanatçı Felipe Pantone için aşırı uyarılma, yaratıcı üretimlerinin olmazsa olmazı. Lizbon'daki Underdogs Galeri tarafından sunulan yeni kişisel sergisinde Pantone; renk, ışık ve geometrinin canlı etkileşiminde kendine özgü optik sanatını gündelik teknolojiyle buluşturarak glitch'e yeni bir estetik anlam kazandırıyor.


Pantone için renk, katılımcı bir pratik. Resim, heykel ve enstalasyondan oluşan Perceptual Phenomena, Color Spaces, Structural Honesty (Algısal Fenomenler, Renk Alanları, Yapısal Dürüstlük), ayakları yere basmayan bir gerçekliğin görsel dilini yaratıyor ve çağdaş yaşamı tam bir akış içinde yakalıyor. Her bir eser kendi kromatik mikrokozmosu gibi dururken, Pantone, çeşitli dokular, grafikler ve renkler arasında ustalıkla gidip geliyor.




Sergi, özünde insanların renk ve ışıkla sürekli gelişen ilişkisini anlatıyor. Grafiti ve kent sanatındaki geçmişinden ilham alan sergi, izleyicileri Pantone'nin deneyimsel illüzyonlarına kendilerini tamamen kaptırmaya davet ediyor. Pantone, ekranların etkin olduğu bir dünyanın getirdiği dönüşümlerle yüzleşirken, bizi duyularımıza geri dönmeye çağırıyor.



 

"Her şey askıda, hayatın kendisi gibi birbirine bağlı. Her eylemin bir tepkisi var. Bazı şeyler daha çok göze çarpıyor ama her şeyi bir arada tutan görünmez bağlantılar. Onları görmezden gelmeyin."


 

Perceptual Phenomena, Color Spaces, Structural Honesty sergisini 26 Ekim 2024 tarihine kadar Portekiz'deki Underdogs Gallery'de görebilirsiniz.



Comentários


Os comentários foram desativados.

BASILI EDİSYONLARI KEŞFEDİN

bottom of page