top of page

Döngüsellik Üzerine Bir Moda Diyaloğu: Kaffebar


Fotoğraflar: Samsøe Samsøe

Kopenhag Moda Haftasının SS25 iterasyonu için Samsøe Samsøe, limana bakan yeni inşa edilmiş bir kentsel alan olan Paper Island'da yer alan bir pop-up kahve dükkânı ve topluluk alanına ev sahipliği yapıyor. Marka tarafından ilk kez 2023 Paris Moda Haftası sırasında tanıtılan pop-up kahve barı Kaffebar'ın güncel iterasyonu, marka tarafından yerel set tasarımcısı Fatima Fransson ile iş birliği içinde tasarlandı. Kullanılmayan Samsøe Samsøe deniminden yapılmış ortak bir masa ve oturma enstalasyonuna sahip olan mekân, markanın döngüselliğinin ve topluluk girişimlerinin bir ifadesi. Tasarım ekibi, tek masalı geleneksel kafelerin aksine, katılımcılar arasında etkileşimi teşvik etmek için bu ortak düzeni tercih etti. Toplumun gelişimini daha da destekleyen mekân, mekânsal tasarımla ilgili bir panel tartışması ve mekânda sürükleyici deneyimler gibi etkinliklerle programlanacak. 



Moda haftası müdavimleri sürekli olarak yeni koleksiyonların sunumlarıyla dolup taşıyor. Samsøe Samsøe, haftanın sunduğu aşırı duyusal yükü arttırmadan katılımcılarla bağlantı kuracak bir alanı aktif hale getirmeye karar verdi. Marka, koleksiyonunu merkezden uzaklaştırarak değerlerini ifade etmeyi başarıyor. Seçilen tipoloji yerel kafe geleneklerini yansıtıyor ve markayı şehrin kültürüne daha da bağlıyor. Genç ve yerel bir yaratıcı ile yapılan iş birliği de benzer bir etki yaratarak Samsøe Samsøe'nin Kopenhag yerel ve küresel moda tasarım sahnesinde lider konumunu ortaya koyuyor.


Buna ek olarak, enstalasyonun merkezine stokta olmayan bir malzemenin yerleştirilmesi, doğrudan yeni koleksiyonu sunmadan markanın temel giysilerinden birine gönderme yapıyor. Diğer geleneksel moda haftası etkinliklerine kıyasla daha az işlemsel bir deneyim öneren enstalasyon, moda markalarının topluluklarıyla daha az öngörülebilir yollarla bağlantı kurmak için alanı yaratıcı bir şekilde nasıl etkinleştirebileceğine işaret ediyor. Moda, sanat, sürdürülebilirlik ve topluluğun kesiştiği noktada yer alan Kaffebar, markanın atık azaltma ve moda endüstrisinde döngüselliği teşvik etme temel değerlerini kutluyor.



Comments


BASILI EDİSYONLARI KEŞFEDİN

bottom of page